Bezárt autókulcs Budapesten, ami majdnem tönkretett egy hétvégét

 

Egy borongós szombat reggel futott be hozzánk Bea hívása: kizárta magát az autójából, mikor a hétvégi bevásárlást intézte volna a Toyota Yaris-szal. Egyszerű a történet, és gyakran esik meg: Bea még visszaszaladt valamiért a házba, a kocsiajtót becsapta maga után… Aztán jött a kellemetlen meglepetés, a bezárt autókulcs- Budapesten, szombat reggel, a nagybevásárlás előtt.

Először Bea nem is vette észre, mi történt, átkutatta a zsebét, a táskáját, ami szerencsére a vállán volt, és nem a kocsiban, sőt, még a házba is visszament, hátha automatikusan letette a helyére. Végül persze, ahogy ez lenni szokott, észrevette az ülésen heverő kulcsokat, és ezzel az is biztossá vált, hogy egyelőre nem indul el vásárolni.

A pótkulcs még megmenthette volna, de…

Nem tudta, merre lehet. Bevallotta őszintén nekünk, már a telefonban, hogy a beköltözésük óta nem találkozott vele. A férje felajánlotta, hogy vigye el az ő autóját, ám az utcán parkoló Toyota mégsem maradhatott csak úgy a helyén, ülésén a kocsikulccsal. Felmérve ezt a veszélyt, inkább gyakorlati megoldás után kutatott.

Szerszámosláda a sufniból

Ezermester, barkácsolni szerető férje megnézte, van-e otthon valamilyen eszköz, amivel nyitható a kocsi, majd a neten nézett segítség után. Végül belátta, hogy borzasztó károkat tehet a Yarisban, súlyos pluszköltségeket okozhat a családnak akkor, ha nekiáll „megoldani” a problémát, így elengedte a dolgot. Ráakadt azonban egy blogbejegyzésünkre, és úgy döntött, inkább követi azt, amit javasoltunk neki.

Tárcsázta a számunkat, és mondta, hogy bezárt autókulcs a gond Budapest területén.

Kollégánk azonnal el is indult, és mivel nem volt nagy forgalom, 20 perc alatt odaért a zöldövezeti helyszínre. Bea már előkészítette a papírokat, amelyek igazolták, hogy övé a Toyota, így azonnal kezdődhetett a munka.

Bár a feladat egyértelmű volt, mint minden esetben, így most is szervizautónkkal mentünk ki a helyszínre, amelyben nagyjából 120 féle autónyitást szolgáló eszközünk áll rendelkezésre. Bea nagyon aggódott, hogy ne essen kár a kisautójában, mivel nehezen nélkülözi a hétköznapokban, nem szeretné, ha szervizelés miatt várni kéne rá napokat. Megnyugtattuk, hogy semmi ilyesmitől nem kell tartania, garanciát vállalunk a roncsolásmentes munkára.