Mit tegyél + mit ne tegyél bezárt autókulcs esetén – hogyan fog villámgyorsan megoldódni a helyzet?

 

Amikor azzal szembesülsz, hogy a slusszkulcs nincs nálad, elsőre biztosan gyomorgöcsöd lesz, majd gondolkodsz, hogy úristen, merre lehet? Elhagytad? Ellopták? De hát az előbb még nálad volt! Végül jön a felismerés: a kocsiban van. És neked valahogy meg kell oldanod a bezárt autókulcs problémáját…

Nincs egyszerű dolgod, hiszen a kocsi zárva, te ajtón kívül, az egyetlen kulcs pedig, ami nyitná: odabent.

Ha megvan a pótkulcs, vagyis nem ez az egyetlen, amit bezártál, nyert ügyed van. Értelemszerűen, nem szabad az anyósülésen vagy a gyújtáskapcsolóban pihenő bezárt autókulcsot otthagyni a kocsival együtt, mert ennyi erővel akár ki is írhatod egy molinóra a járgány mellé, hogy „tolvajok, gyertek, elvihető…” Ha a csomagtartóba zártad be a kulcsot, nyilván, más a helyzet!

De mi a teendő akkor, ha a bezárt autókulcs tényleg az egyetlen példány, és nincs pótkulcs, amit használhatnál?

Ne tedd & Tedd lista, amit jól jegyezz meg

  • Ne tedd #1 – ablak, szélvédő betörése

A legtöbben ezzel szoktak próbálkozni annak érdekében, hogy visszaszerezzék kulcsukat a bezárt autóból, de végül nagyon rosszul járnak, és sokba fog kerülni nekik ez a húzás. Hiszen, szervizbe kerül, ablakot / szélvédőt kell cserélni, szóval mind pénzben, mind időben nagy lesz a veszteség!

  • Ne tedd #2 – a haverom igazi ezermester, megoldjuk!

Sokan gondolják azt, hogy ugyan már, feltörni egy autózárat nem nagy kunszt. Sőt, csak egy kis bütykölés, egy kis szüttyögés, és kész. Ez azért nem egészen így működik. Többféle autó ajtózár létezik, és bár a normál autózárak kinyitása valóban könnyebb, ott vannak például a modern, reteszes változatok, amelyek csak és kizárólag a saját kulcsukkal nyithatók. Nincs felfeszítés, nincs zár-kiiktatás, mert úgysem lehetséges. Aztán, ott van az is, hogyha ki is nyílik valami csoda folytán a kocsi, milyen áron? Biztos, hogy egy nem hozzáértő károkat tesz a fényezésben, vagy akár, a zárban is. És ismételten elértünk a felesleges pluszköltségekhez.

Szóval, se WC-pumpa, se feszítővas, se drótok, se csavarhúzók ne kerüljenek elő!

  • Ne tedd #3 – Elviszi a tréler, majd a szervizben kiszedik a kulcsot

Most őszintén: minek tennél ilyet? A napod ettől kezdve füstbe megy, lehet, hogy nem is nyúlnak azonnal az autódhoz a szervizben, és ez az egész nem kevés forintodba kerül majd. Teljesen felesleges pánik-akció lenne ez tőled. Ilyen esetekre, a vontatóé helyett, jobban jársz egy másik telefonszámmal: a miénkkel.

0620/575-1595

Ezt tedd, ha bezárt autókulcs okoz fejfájást

  • Telefonálj nekünk, mondd el, mi történt, milyen típusú autóról van szó, és persze: hol vagy.
  • Ha Budapesten, vagy Budapest térségében jól megközelíthető helyen, 60 percen belül kiérünk a helyszínre.
  • Neked igazolnod kell, hogy az autó a tiéd.
  • Ha ez is megvan, speciális, az autó és az autózár típusának megfelelő szerszámokkal kinyitjuk a kocsit, majd a bezárt autókulcs ismét visszakerül a kezedbe.
  • Közel 200 különböző eszköz létezik autózár nyitásra, ami nincs meg az otthoni szerszámos ládákban…
  • Mindezt roncsolás mentesen végezzük, amire garanciát is vállalunk! Így semmilyen többletköltséged nem lesz az autónyitáson kívül.

0620/575-1595