Mi baja lehet a központi zárrendszernek, miért nem záródik az autó ajtó?

 

Változó, hogy hányszor fordul elő, hogy nem záródik az autó ajtó be. Van, hogy csak az egyik, de olyan is van, hogy mind a négy. A központi zár meghibásodása okozza ezt, és számos különböző ok kiválthatja.

A központi zárak működési elvei általában megegyezők: a központi zárat egy komfortvezérlő modul irányítja, a vezérlőegység kiküldi a jelet, és ha megfelelő a kód, akkor a zár kinyílik vagy becsukódik. Ha ez nem történik meg, akár zárásra, akár nyitásra vonatkozna a parancs, akkor valószínűleg ebben a szerkezetben keresendő a hiba.

 

Okok a háttérben, ha nem záródik az autó ajtó, vagy nem nyílik az autó ajtó a központi zár miatt

 

  • Lehet mechanikus hibáról szó, hiszen minden gép esetén előfordul ilyesmi;
  • lehet egy beázás miatt;
  • lehet, hogy nem működik megfelelően az elektromotor;
  • gyakori ok még a háttérben, ha a központi zár motorja, ami az ajtóban van, leég;
  • néha pedig az ajtóban lévő kábelezés sérül.
  • a zárszerkezet maga is tönkremehet

Van megoldás, de egyvalami lényeges: ne állj neki az otthoni bütykölésnek

 

Ha egy ajtó van, ami megadta magát, és az nem a vezetőoldali, akkor legtöbb esetben az ajtókárpit sérülése nélkül is kiszedhető a motor. Nyilván, egy nem nyíló ajtó ilyenkor kisebb gond, mint egy nem záródó, hiszen te sem akarod nyitott állapotban otthagyni az autódat az utcán vagy egy teremgarázsban. Viszont, ha a vezetőoldali autó ajtó az, ami nem záródik, vagy nem nyílik, akkor egyetlen percnyi várakozás sem fér bele: azonnal lépni kell. Ekkor jó, ha az ajtókárpit cseréjével is számolsz, másképp ugyanis nem hozzáférhető a zárszerkezet, ami szintén cserés.

 

Miért telefonálj inkább nekünk, ha nem záródik az autó ajtó, minthogy nekiállj barkácsolni?

 

Ha nem vagy szakértő, akkor valószínűleg nem fogod pontosan látni, hol és mi a gond. Ráadásul ilyenkor a megoldás komplexebb, miután megvan a hiba, az autózár szerkezetének roncsolása is szükségessé válik, vagyis a zárcsere kikerülhetetlen.

Tudjuk, ez nem hangzik biztatóan, de még ilyenkor is előfordulhat, hogy továbbra sem működik a központi zár, és tovább kell keresni a hibát: például a komfortmodul vagy a kábelek környékén. Erre egyedül nyilván nem vagy felkészülve.

Telefonálj most, és igényelj gyors, precíz, szakértő segítséget, ha nem záródik, vagy nem nyílik az autó ajtó

0620/575-1595

Autózár szakértő specialisták vagyunk, és amellett, hogy felkutatjuk a probléma forrását, és igyekszünk gyors megoldást nyújtani, teljes zárszervizként is működünk. Mindenben tudunk segíteni, távirányító újraprogramozástól a zárcseréig, ami az autózárakkal kapcsolatos kérdés!

 

Mit tegyél, amikor telefonálsz?

 

Adj nekünk minél pontosabb leírást! Mi történt, mit tapasztalsz? Melyik autó ajtó nem záródik, vagy nem nyílik? A részletek nagyon fontosak lehetnek ahhoz, hogy minél gyorsabban megtaláljuk a probléma forrását, és ezzel a megoldást is! 

Budapesten 60 percen belül vállaljuk a helyszíni kiszállást, ez kicsit több lehet agglomerációban. A fővárost elhagyva sem áll meg persze az élet: ha vidéken tapasztalod, hogy nem záródik vagy nyílik az autó ajtó, és baj van a központi zárral, megegyezés szerint oda is vállalunk kiszállást.

0620/575-1595