Lemerült autó akkumulátor esetén is lehetséges a központi zár nyitás?

 

A központi zár nyitás lemerült akkumulátor mellett fogas kérdés. Egyetlen szóban a válasz: IGEN. Csak az nem mindegy, ki végzi el a feladatot. Az akkumulátor nem tűnik extrának, mégis, nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az autód mindenhova elvigyen…  és amikor készül lemerülni, annak egyébként vannak különféle előjelei. Először is nézzük ezeket.

  • Úgy tűnik, nehezebben indul az autó?

Ez bizony utalhat az akkumulátor gyengülésére. Gondolj vissza: maradt égve valamikor a világítás? Mehetett feleslegesen a klíma vagy a fűtés?

  • Ha semmi ilyesmire nem emlékszel…

Akkor a képlet egyszerű: simán csak öreg már az akkumulátor. Nagyjából 3-5 évre vannak kalibrálva, így egyáltalán nem kizárható, hogy lassan megérett a cserére. Vidd el szerelőhöz, és nézesd meg, ha úgy tapasztalod, nehézkesen indul!

Későbbi évjáratú autók egyébként már jelzik ezt a problémát.

Az egy dolog, hogy a motor nem indul…

 

De miért nem működik lemerült akkumulátor mellett a központi zár sem, miért nem megy a nyitás?

 

A központi zár rendszerének működéséhez 5 Volt feletti feszültségre van szükség. Ha 6 Volt alá csökken az akku töltöttsége, akkor nem fog kinyílni az autó… Az újabb autótípusoknál ráadásul a rendszer ilyenkor rögzíti a legutolsó, lezárt állapotot, és nem fog megmoccanni, hiába próbálkozol vele. Nem fogod tudni kinyitni az autóajtót, a csomagtartót és a motorháztetőt sem. Ha autón kívül vagy, az talán egy szerencsésebb helyzet, de sajnos olyankor is történhet ilyen, hogy épp benne ülsz. 

 

Központi zár nyitás lemerült akkumulátor mellett is – hogyan lehetséges?

 

Ezek után, amiket olvastál, most felmerül a kérdés: miképpen oldható meg mégis az autónyitás, ha az akku bemondta az unalmast?

  • A bikázás, mint ötlet, eleve kiesik, ha nem tudod felnyitni a motorháztetőt. Meg egyébként is: házibarkács módon veszélyes lehet, az autóban akár több százezer Ft-os kár is keletkezhet.
  • Felmerült, hogy esetleg el kéne vontattatni? Ha nem tudod kinyitni a kocsit, nem tudod kiengedni a kéziféket, akkor ezzel is meg vagy lőve.

Otthoni praktikák autónyitásra: mi is tudjuk, hogy számos „szuper működőképes” ötlet kering erről az interneten, itt azonban fokozottan igaz a mondás: ami a neten van, azt nem kötelező elhinni. Több ezer autózár nyitással a hátunk mögött világosan látjuk, milyen súlyos károkat okozhat az autókban egy-egy ilyen magánakció – és azt is, melyek azok az ötletek, amelyek miatt legfeljebb kiröhög majd az, aki lát ügyködés közben.

Az egyetlen tényleg ütőképes megoldás, ha lemerült akkumulátor mellett lenne szükséged központi zár nyitásra…

…Ha szakembert hívsz. Telefonálj nekünk, és Budapesten egy órán belül kiérünk a helyszínre. Szervizautónkban nagyjából 200 autózár nyitáshoz szükséges eszköz található, amelyek segítenek, hogy felesleges károkozás és roncsolás nélkül nyissuk ki az autódat / a motorháztetőt. A lemerült akkumulátort is bebikázzuk, hogy ne vesszen kárba a napod, indulhass is tovább, és végül az egész csak egy felejthető malőr legyen.

0620/575-1595

Fontos: bankkártyával is fizethetsz, így nem kell aggódnod, ha nincs nálad készpénz.
A roncsolásmentes autónyitásra garanciát vállalunk!