Lemerült akku mellett, kulcs nélkül is lehetséges az autónyitás, mutatjuk, hogyan

 

Számos ok lehet, amelyek miatt nem megy az autónyitás a kulccsal, és az embereknek gyakran csak sokadszorra jut eszükbe, hogy talán a lemerült akku okozza a problémát. Próbálkoznak a zár „birizgálásával”, ki akarják feszíteni az autóajtót, kárt tesznek a kocsiban, és ha bejutnak, jön a felismerés: hoppá, az akku okozta a problémát.

 

Mi a teendő, ha nem nyílik a kocsi, lemerült az akku, és sürgős lenne az autónyitás?

 

Ha látszólag semmi gond nincs se a zárral, se a kulccsal, de mégsem megy az autónyitás, szinte biztos, hogy lemerült akkumulátor áll a háttérben. A kérdés már csak az, mit lehet, és főleg: mit érdemes ilyenkor tenni? Nem bonyolult a megoldás, viszont mindenképpen óvakodni kell az otthoni „megoldásoktól”, vagyis attól, amiket a netes „szakértők” javasolnak. A kulcs nélküli autónyitásra mindenféle kétes tanács terjeng videós portálokon és sufnituning oldalakon, amelyeket otthon kipróbálva sajnos csak újabb problémák állnak elő.

 

Amit általában tanácsolni szoktak, ha lemerült, és kulcs nélkül kéne megoldani az autónyitást

 

  • Törd be az ablakot

Miért nem érdemes ezzel próbálkozni? Azért, mert a probléma alapvetően kisebb annál, mint amennyibe egy ilyen akció végül kerülne. Egyrészt, hosszabb időre vonna ki az autósforgalomból, hiszen a járgányod szerelőnél várakozna; másrészt, pénzben is igen rosszul jönnél ki.

  • Feszítsd fel az ajtót

1.Nem reteszes autó ajtózárak (vagyis normál záras modellek esetén) ez nem butaság, hiszen mi is hasonlóképpen járunk el. Egy légpárnával gyengéden és csekély mértékben (!) kifeszítjük az ajtót, majd a megfelelő célszerszámmal folytatjuk az autó kinyitását. Viszont, ami a házi megoldások és a professzionális közt jelentős különbség: mi roncsolásmentesen végezzük a munkánkat, míg az amatőr megoldásokkal sajnos felesleges károk eshetnek az autóban, főként a fényezésben.

2. Reteszes autó ajtózárak esetén ez egyébként nem is járható út: ott a kulcs nélküli autónyitás lemerült akku esetén sem lehetséges, mivel az elektronika a legutolsó, lezárt állapotot jegyzi meg… Ehhez már mindenképp profi segítőre lesz szükséged, aki rendelkezik a megfelelő eszközökkel ahhoz, hogy kinyissa az autót.

3. Futottak még kategóriás házi megoldások a mindenféle drótokkal, csavarhúzóval, spárgával stb. való próbálkozás, illetve az autó trélerrel történő elvitetése. Valószínűleg nem akarsz annyit fizetni, mint amennyibe egy-egy ilyen kísérlet fájna végül.

Nem csak az autónyitásban segítünk, ha lemerült az akku, és nem nyitja a kulcs

 

Természetesen az a legfontosabb, hogy az autónyitást professzionálisan megoldjuk kulcs nélkül is, viszont egy lemerült akkus autóval alapvetően nem mennél sokra. A nyitást követően abban is segítünk, hogy rögtön haza tudj gurulni, vagyis mobil bikázó segítségével, ami szervizautónkban rendelkezésre áll, bebikázzuk + némi töltést adunk az akkumulátorodra. Így nem vész kárba a napod, és a kis incidenst gyorsan elfelejtheted!

 

0620/575-1595

 

  • problémától függően kb. 20 perc, és ki is nyitottuk a kocsidat;
  • végül bankkártyával is fizethetsz, így nem kell aggódnod, ha nincs nálad készpénz;
  • a roncsolásmentes autónyitásra garanciát is vállalunk!