Mi a teendő kocsiba zárt kulcs esetén? 

 

Ajtó becsuk, autózár kattan, és ott figyel- a kocsiba bezárt kulcs … Elég kellemetlen szembesülni vele, hogy a slusszkulcs az autóban van, az ajtó zárva, te meg a kocsin kívül ragadtál.

Ilyenkor a legjobb, amit tehetsz, ha valamilyen módon eloszlatod a kezdeti pánikot, aztán felméred a lehetőségeidet.

 

Van pótkulcsod? És tudod is, merre? – Ez a legjobb ellenszere a kocsiba bezárt kulcsnak

 

Ha messzire kéne menned a pótkulcsért, az autót ne hagyd ott a benne maradt kulccsal, mert az ördög sosem alszik, és a pár perces veszteglésed bizony szemet szúrhat egy rossz szándékú illetőnek. Akkor viszont, ha épp a saját garázsodban vagy, a legjobb, ha mész, és megkeresed a pótkulcsot!

(Sokan követik el azt a hibát, hogy a pótkulcsot az autón belül, leginkább a kesztyűtartóban tartják – ilyen esetben tehát, van 2 db kocsiba bezárt kulcsuk.)

 

Mi az, amit semmiképp se tegyél, ha bezártad a kulcsot a kocsiba? Összeszedtük a top3 „horror” ötletet!

 

  • Ne hívj rögtön trélert – mert minek.

Elviszik jó drágán, és a bezárt kulcs problémája akkor sem szűnik meg – a kocsiban marad, és maximum egy zárcserével oldják majd meg a szervizben, ami bizony sokba kerül. A szerelők közül ugyanis kevesen értelen a zárakhoz, nem rendelkeznek speciális felszereléssel.

  • Ne törd be az ablakot – mert sokba fog kerülni, és sokat is kell rá várnod.

Lehet, hogy a kocsiba bezárt kulcs csak ily’ módon tűnik kiszabadíthatónak, de ezt a gondolatot ahogy jött, úgy vesd is el. Egyrészt, az ablakcsere nem olcsó mulatság. Másrészt, nem biztos, hogy megoldható a csereablak beszerzése. Harmadrészt, lehet, hogy hetekig nélkülöznöd kell majd az autódat, és járhatsz cserejárgánnyal vagy tömegközlekedéssel – valószínűleg egyiket sem akarod.

Az ablakbetörés akkor különösen veszélyes és elvetendő ötlet, ha gyermek vagy kutya van a bezárt kulcs mellett a kocsiban. Nagyon megijedhetnek egy ilyen akciótól, a fizikai sérülés eshetőségéről nem is beszélve!

  • Sufnituning praktikák – kocsiba zárt kulcs ellen egyik sem megoldás

Bár egyszerűnek hangzik, hogy egy…

…könnyen ki tudod nyitni egyedül és ingyen a kocsidat, ez azért nem ennyire egyszerű. Gondolj csak bele: mennyi autólopás történne, ha tényleg csak ennyi lenne felnyomni egy verdát? Ha meg is próbálkoznál vele az esélytelenek nyugalmával, vesd el akkor is az ötletet: kárt okozhatsz a zárban, a fényezésben, sőt, még az ablaküvegben is.

Ráadásul a zárak nem is egyformák.

  • A normál autózárak kifeszíthetők, könnyebb kulcs nélkül megvalósítani az autónyitást.
  • Azonban, ha a bezárt kulcs egy reteszes zárral ellátott kocsiban van –BMW, Audi, Skoda, Mercedes, VW pl. – akkor az csak a záron keresztül lesz nyitható, a központi zár nem enged el egy kis feszegetés miatt.

Bezártad a kulcsot a kocsiba? Ezt a telefonszámot hívd!

0620/575-1595

Épp ezért, az egyetlen gyors, kármentes megoldás az, ha nekünk telefonálsz! Garanciát vállalunk rá, hogy semmilyen felesleges sérülést nem okozunk az autódnak. Budapesten 60 percen belül ki is érkezünk, végül bankkártyával is fizethetsz. A napod tehát pont onnan folytatódhat, ahol egy kis időre megszakadt, és a szervizt is megúszod!