Bezárt autó kinyitása gyorsan és eredményesen: gémkapoccsal, dróttal, sörösdobozzal is megoldható?

 

Bezárt autó kinyitása gémkapoccsal: volt már akinek sikerült? vagy csak városi legenda? Te mit gondolsz, vajon működhet?

 

Nyilván, nem ahhoz adunk tanácsot, hogyan kell felnyomni, majd meglovasítani egy kocsit! Azokhoz az esetekhez osztunk meg etikus tanácsokat, amikor a saját autóddal kapcsolatban van szükséged ajtónyitásra… 5000 autózár nyitással a hátunk mögött már jól tudjuk, sok ilyen eset adódhat, a pótkulcs pedig vagy a kesztyűtartóban, a bezárt kocsiban pihen, vagy egyáltalán nincs is meg.

Előfordulhat például, hogy…

  • bezárod a kulcsot a kocsiba, pótkulcs sehol, de az ajtót mégiscsak ki kéne nyitni,
  • rém kellemetlen, de az is lehet, hogy a csomagtartóba záródik be,
  • esetleg elhagyod a slusszkulcsod, vagy rosszabb esetben, ellopják,
  • a zárak, kulcsok sem elnyűhetetlen tárgyak, így lehet, hogy valamelyik eltörik, meghibásodik.

Ha nem történt még veled ilyen, csak elővigyázatosságból olvasod ez a cikket, javasoljuk, hogy mihamarabb csináltass pótkulcsot, amit biztonságos, de elérhető helyen tárolsz otthon. Így szükség esetén könnyen hozzáférhetsz. Ha pedig azért nyitottad meg ezt a cikket, mert épp most nem tudod a kocsidat kinyitni, akkor olvass tovább! Beszélünk a lehetséges otthoni megoldásokról, például a bezárt autó kinyitásáról gémkapoccsal, illetve más gyakori tippekről is.

 

Kezdjük is el: hogyan működik a bezárt autó kinyitása gémkapoccsal? Hogyan lesz ez a megoldás gyors és hatékony?

 

Inkább azonnal lelőjük a poént: sehogy. Ha egy kis drótocska meghajlítgatása elég lenne az autók elkötéséhez, jóval több lenne az autólopás… Nyilván, egyes zárakat, ilyenek a normál autózárak, jóval könnyebb kinyitni kulcs nélkül is, míg a reteszes zárak jobban megizzasztják az embert. Nem véletlenül: ez a főleg német kocsikra jellemző (VW, Audi, BMW, Mercedes, de pl. Skoda is) zártípus ugyanis sokkal hatékonyabb a lopásgátlás tekintetében.

Miért próbálkoznak az emberek azzal, hogy a bezárt autó kinyitását gémkapoccsal oldják meg?

Olcsóbbnak, egyszerűbbnek, gyorsabbnak gondolják ezt az opciót, minthogy szakembert hívjanak segítségül. És, mivel nem ismerik a zárak működését, egy-két felkapott cikkre, esetleg a filmekre alapozzák az ismereteiket. Csakhogy ezekben nincs semmi igazságtartalom.

A bezárt autó kinyitása gémkapoccsal, dróttal vagy fémdobozzal…

  • NEM egyszerű,
  • NEM gyors,
    • NEM olcsó,
    • NEM eredményes.