Autószerelés és autónyitás Youtube videókból.. működik?

 

Sokan keresnek rá arra, hogyan történhet meg az autónyitás Youtube-os video segítségével. Gondolod, ennyi lenne az egész? Az autónyitás – sokak szerint – tanulható, csak pár praktika, amit alkalmazni kell, és kész! Valóban?

 

Nyilvánvaló: spórolni szeretnél, ezért inkább valamilyen DIY praktikát hívnál segítségül a nem nyíló kocsiajtóhoz is. Ha ma már meg lehet tanulni programozni, idegen nyelveket meg profi szinten sminkelni is videók segítségével, miért pont az autónyitás lenne hiánycikk a Youtube széles tárházában?

De van egy rossz hírünk.

Egyrészt, nézzük az alapokat: nem minden zár ugyanolyan, így egyik autónyitás trükk nem biztos, hogy a másik fajta zárnál is működik. Míg például egy ’90-es évek eleji VW Passat zárja nyitható volt az úgynevezett„ teniszlabdás” trükkel, az újabb modellek esetén már fokozottabb figyelmet kap gyártói részről a lopásgátlás!

Erről egyébként készítettem egy videót még korábban, amit több, mint 100 000-en láttak:

https://www.youtube.com/watch?v=Z5R1k2YdnfM

A leggyakoribb probléma, ami miatt a Youtube-on autónyitás trükkökre keresnek az emberek, az autóba bezárt kulcs. Ez az, ami bizony még a legjobbakkal is megesik, egy rohanós reggel, egy óvatlan pillanat, és már kész is a baj. Nyilván, kisebb lenne az ijedtség, ha a pótkulcs nem ugyanúgy az autóban lenne, sokan sajnos a kesztyűtartóban tárolják. Vagy egyáltalán, meglenne: még gyakoribb, hogy a pótkulcsnak se híre, se hamva.

 

A reteszes záraknál semmire nem mész videós autónyitás praktikákkal!

 

Ezek ugyanis csak saját kulcsukkal nyithatók, így a feszegetések ellenére SEM fog engedni a zár. Tehát, ilyenkor vagy betörsz egy ablakot, és valahogy bejutsz a kulcsért, vagy szakértőt hívsz ahelyett, hogy nekiállnál akciózni. Előbbivel ugyanis az a gond, hogy nemcsak jóval többe kerül majd a végén, mint egy autó zárnyitással foglalkozó szakember, hanem a szervizben töltött időt is ki kell várnod, hogy újra használhasd a kocsidat…

„Márpedig én magamnak akarom megoldani, majd megtanulom egy autónyitás Youtube videóból!”

Te is azok közé tartozol, akik minden maguk szeretnek intézni? Nézzük az eshetőségeket, avagy: mi történik akkor, ha videóból akarsz megtanulni autót nyitni, és nekiesel a zárnak?

  1. Biztosan nem lesz gyors a továbbindulás. Ha meg is tanulod, és olyan záras kocsid van, amit ki lehet nyitni különösebb bonyodalmak nélkül, akkor is 3-4 óra megy rá az életedből az autónyitásra.
  2. Nincsenek speciális eszközeid, így könnyen okozhatsz kárt például a fényezésben, aminek a javítási költségei igen magasra rúghatnak.
  3. A próbálkozások során kárt tehetsz az ajtóban vagy a zárban is: például túlfeszíted, roncsolod.

Speciális eszközeink száma nagyjából 200-ra rúg, ezek mind kellhetnek ahhoz, hogy kinyissunk egy autózárat a problémától, zártípustól függően! Van ennyi különleges szerszámod?

Miért mutatom meg mégis Youtube videókon az autónyitás trükköket…

Fontos, hogy lásd, mindez hogyan működik, vagy épp nem működik. Mivel sokan vannak, köztünk te is, akik mindnképp maguk akarják kinyitni a kocsijukat, szerettem volna megmutatni ennek lehetőségeit és veszélyeit is.

Ha mégis minket hívsz házi praktikák helyett autónyitás céljából:

  • 60 percen belül kiérünk budapesti helyszínekre,
  • roncsolás (!) és felesleges károk nélkül, gyorsan oldjuk meg a problémádat,
  • erre garanciát is vállalunk,
  • utána pedig indulhatsz is tovább autóddal, nem vész kárba a nap.

0620/575-1595