Autó zárnyitás kulcs nélkül: mi lehet a megfelelő megoldás?

 

Petra egy hétfő reggelen ott állt a kocsija mellett, próbálta volna kinyitni, de nem találta a kulcsot. A belvárosi ház előtt kezdte egyre kínosabban érezni magát, és csak remélni merte, hogy senki nem ajánlja fel neki a segítségét, olyan ideges volt. Autó zárnyitás kulcs nélkül??-gondolkodóba esett… így aztán…

Kipakolta egyenként a táskája teljes tartalmát a VW Passat motorház-tetejére, próbálta megnézni, nem szakadt-e valahol a bélés, de a kulcsnak mintha lába kélt volna. Visszarohant a lakásba, mint azt ilyenkor bárki más is tenné, de ott sem volt. Most már biztos, hogy elhagyta valahol…

Petra ezzel a történettel nincs egyedül: sok ember tapasztalta már meg, milyen érzés, amikor a kocsi mellett állva nincs meg a kulcs, mert elveszett, ellopták, esetleg bezáródott a járműbe.

 

Autó zárnyitás kulcs nélkül – mi a megoldás?

 

Petra próbált visszagondolni, hol is tartja a pótkulcsot… Mert van, az biztos. Pontosan nem emlékezett, de az egyetlen hely, ami eszébe jutott, a kesztyűtartó volt. Remek. Tehát, ha, meg is van, akkor is a bezárt autón belül.

Tovább agyalt hát azon, mit tegyen. Semmi olyan eszköz nem volt nála, amivel esetleg megpróbálhatná feltörni a zárat, meg aztán, nem is akarta, hogy bárki rendőrt hívjon rá, amiért ilyesmin ügyködik. Annyit ráadásul biztosan tudott, hogy lopásgátlás tekintetében kifejezetten jó kocsit választott, ezt a zárat tehát nem egyszerű csak úgy feltörni, még egy profinak sem.

 

Bezárt autó kinyitása kulcs nélkül: amikor felmerül a legrosszabb ötlet

 

Egy ponton túl Petra annyira ideges lett, hogy még az autóablak betörése is jobb ötletnek tűnt annál, minthogy egy helyben álljon. Végül feladta a dolgot, mert időre kellett mennie tovább, nem tudott aznapra szabadságot kérni, inkább kifizette még pár órára a parkolást, vett egy jegyet, és felugrott a trolira.

Ezt akkor mesélte el nekünk, amikor délután már a mi segítségünket kérte telefonon, hogy nyissuk ki az autóját.

0620/575-1595

Azt az időt, amikor épp nem a meetingjein ült, internetes kutakodásra használta, végül induláskor a munkahelyéről minket hívott. Azt ígértük, hogy nagyjából 35 perc múlva ott leszünk, pont vele egyszerre érkeztünk meg. Még a telefonban elmesélte, mi a helyzet, hogy be van zárva az ajtó, eltűnt a kulcs, a pótkulcs nincs elérhető helyen, de nem próbálkozott semmivel, nem dugott drótot a zárba, és nem is rángatta.

 

Megnyugtattuk, hogy ez egy remek döntés volt a részéről, sok pluszkiadástól kímélte meg magát – se az ablakcsere nem lenne olcsó, se a fényezés vagy a zár komplett javítása. Igazolta, hogy övé az autó, így indult is az autó zárnyitás kulcs nélkül.

Speciális dekódolóval dolgoztunk, ami kifejezetten a reteszes zárak kulcs nélküli nyitásához szükséges – ezek ugyanis a lopásbiztonság miatt nem nyithatók máshogy, például kifeszítéssel, csak a záron keresztül.

Petra végül megnyugodott, a kesztyűtartóban megtalálta a pótkulcsát is, és bankkártyával, kényelmesen fizette ki a munkadíjunkat. Bízik benne, hogy története másokat is arra sarkall majd, inkább szakembert hívjanak a hirtelen döntések helyett.

Te is a Petráéhoz hasonló helyzetbe kerültél? Telefonálj most autó zárnyitás miatt:

0620/575-1595