Autó zárnyitás dróttal: vajon működik ez a megoldás?

 

Kellemetlen meglepetés, ha épp indulnál el az autóddal, de nem nyílik! Számos kiváltó oka lehet annak, hogy ezt tapasztald, nézzük azokat, amelyek leggyakrabban fordulnak elő, és amelyeknél első gondolatod pl. a zárnyitás dróttal lehetne..

Sokaknak ilyenkor az első gondolata, hogy a zárnyitás dróttal oldható meg legkönnyebben. Hiszen, a csonkot „csak valahogy ki kell szedni”, és a pótkulccsal már nyílik is az autó!

A gond ezzel mindössze annyi, hogy a zárnyitás azért nem könnyed és kellemes rutinfeladat annak, aki most van először ilyen helyzetben; egy sima dróttal pedig pláne nem egyszerű. Sőt: számos kárt okozhatsz akár a zárban, akár a fényezésben, ha ezúton próbálkozol…

További problémaforrás, hogy sokszor nincs meg a pótkulcs. Vagyis, ha sikerül kiszedni, akkor is van egy csonk meg egy „tő” az ember kezében, de nincs kulcs, ami nyitná a kocsit.

  • Nincs meg az autókulcs.

Pofonegyszerűnek tűnik a zárnyitás egy dróttal, hiszen az minden háztartásban akad valahol, meg amúgy is, annyi filmben mutatták már, hogy így egyszerű kocsit nyitni! Az igazság azonban nem egészen ez. A zárnyitás, ahogy feljebb is írtuk, nem éppen könnyű kis barkácsmunka.

Már csak azért sem, mert a zárak különböző módokon működnek. Míg a normál változatok valamennyire kifeszíthetők, így belülről lehet hozzáférni egy drót-szerű szerszámmal a zárhoz, addig a reteszes autózárak esetén nincs az a drót otthon, amivel nyitható lehet a zár. Ezek fokozott lopásgátlással ellátott zárszerkezetek, amelyekhez speciális szerszámokra van szükség.

Hasonló a helyzet, mint az előző pontnál: jön a nagy ötlet, hogy dróttal majd milyen egyszerű lesz a zárnyitás. A helyzet pedig ugyanaz: lehetséges károkozás, miközben a kocsi bezárva marad…

Végül aztán, amikor nem sikerül a dróttal történő zárnyitás, jön a végső elkeseredés: betörni az ablakot, vagy hívni a trélert.

Tudunk ennél jobb trükköt is!

Vedd elő a telefonodat, és üsd be ezt a telefonszámot:

0620/575-1595

Diszpécserünk már fogadja is a hívásodat! Te elmondod, mi a gond, és szakemberünk 60 percen belül a helyszínre ér, amennyiben Budapesten kerültél bajba. Ha nem, akkor is telefonálj: a vidéki autónyitásokat is igyekszünk megoldani!

Értelemszerűen, vannak olyan trükkök, akár dróttal is, amelyek működhetnek autó zárnyitásnál. De a kísérletezés sok-sok elvesztegetett időbe és végül pénzbe is kerülhet, ezért nem ajánljuk.

 

Miben tudunk mi többet, mint a netes videók, amelyek dróttal vagy más eszközökkel mutogatják az autó zárnyitást?

 

  • Rendelkezünk komplett, felszerelt szervizautóval;
  • közel 200 féle szerszámmal, amelyekre szüksége lehet autó zárnyitás során (túl a drótokon…);
  • nagyjából 5000 autónyitással a hátunk mögött már sok mindent láttunk, és van, amit percek alatt, rutinból oldunk meg, de nem riadunk vissza a bonyolultabb feladatoktól sem;
  • arra, hogy felesleges károkozás, illetve roncsolás, zúzás nélkül végezzük az autó zárnyitást, garanciát is vállalunk!

0620/575-1595