Autó kinyitása, ha nincs meg a kulcs vagy gond van vele 

 

Egyetlen lépés: mindössze ennyire van szükséged akkor, ha nem tudod kinyitni az autódat, mert valami probléma adódik a kulccsal, például elvesztetted. Minden fontos tudnivalót megosztok most veled, mert tudom, hogy az életed szinte megáll a járgányod nélkül!

 

Az autó kinyitása nem nagy kunszt, feltéve, ha…

  • rendelkezel megfelelő eszközökkel;
  • rendelkezel megfelelő szaktudással az autónyitáshoz;
  • rendelkezel benne némi tapasztalattal…

 

Mivel feltételezhetően, sem autótolvaj, sem pedig etikus autónyitó szakember nem vagy, ezek a feltételek bizonyára nem adottak. Helyette ott van az internet, ami mindenféle okosnak látszó, ámde vitatható zárnyitás tippel lát el, biztosítva arról, hogy az autózár nem is olyan bonyolult szerkezet.

 

Klasszikus tippek például…

 

  • autó kinyitása kulcs helyett sörös dobozzal – ekkor a kivágott fémdarab hivatott ellátni a szerszám szerepét;
  • autó kinyitása kulcs helyett teniszlabdával – ebben az esetben kicsit kivagdosva, a zárra kell helyezni a teniszlabdát, és annak egy-két mozdulattal később már nyitnia is kéne levegő hatására a zárat;
  • nagyjából hasonló a helyzet a vécépumpás autónyitás esetén is – legalábbis a levegőt illetően azonos a zárnyitás elve;
  • autó kinyitása kulcs helyett légpárnával – ez az, amire később visszatérünk, ha tovább olvasol!

A teniszlabdás megoldást kipróbáltuk, készítettünk is róla egy videót… Nézd meg, miképpen működik, vagy épp nem működik autókulcs helyett!

https://youtu.be/Z5R1k2YdnfM

 

Jöjjön az igazság ezekről az autózár nyitás praktikákról…

 

Ha kulcs helyett valamilyen „okosságot” szeretnél használni az autózár kinyitásához, érdemes felkészülni az alábbiakra:

  1. A kocsi nem fog kinyílni, mivel ezek a praktikák nem működnek.
  2. Kárt teszel az autóban – jobb esetben csak egy-egy karcolás esik a fényezésen, rosszabb esetben az ablak, az ajtó vagy a zár látja kárát.
  3. Ezzel nem kevés plusz kiadást hozhatsz össze magadnak, és egy nagyobb hiba esetén az is biztos, hogy jó ideig nem tudod majd használni a kocsidat.

 

Kulcs helyett légpárna: autónyitás egyszerűen, szakszerűen?

 

A légpárnás autónyitás nem elvetélt ötlet, mi is alkalmazzuk. Enyhén kifeszítjük vele az autó ajtaját, majd egy speciális eszközzel benyúlunk, bentről kinyitjuk a kocsi zárját, és már meg is vagyunk. Otthoni próbálkozással persze ez sem életbiztosítás a járgány számára, hiszen ha túlfeszíted az ajtót, megint csak a szerelőnél végzi a kocsi.

További bibi pedig, hogy ez működik a normál autózáraknál, de nem működik az újabb, reteszes változatoknál. Főleg az Audi, a BMW, a Mercedes, VW és a Skoda típusai, de néhány más kocsi is ilyen zárral rendelkezik. Ezek lopásgátlás szempontjából sokkal biztonságosabbak, viszont éppen ezért nem működik az autó kinyitása kulcs nélkül, légpárnával. A zár ugyanis nem enged el ebben az esetben feszegetés hatására, a kocsi csak az autózáron keresztül nyitható – a saját kulcsával. Vagy azokkal a speciális eszközökkel, amelyekkel mi rendelkezünk etikus autónyitó szakemberekként.

Az egyetlen dolog tehát, amit meg kell tenned, hogy az autód kinyitása megtörténjen akkor is, ha kulcs nélkül állsz előtte: telefonálni nekünk!

0620/575-1595

Roncsolás, felesleges károkozás nélkül végezzük el a munkát, és ha semmilyen spéci probléma nincs, nem kell zárat cserélni például, akkor már mehetsz is tovább a dolgodra; természetesen az autóddal. Budapesten 60 percen belül kiérkezünk, de hívj minket akkor is, ha vidéken kellene autónyitás!