Hozzánk bármilyen autót nyugodtan hozhatsz: zár nyitása, szervizelése gyorsan, roncsolás nélkül

 

Nap, mint nap rengeteg telefonhívás érkezik autósoktól, akik segítséget kérnek, hogy a zár nyitása gondot okoz nekik, oldjuk meg a problémát minél gyorsabban… Sokan munkába menet előtt, mások a nagybevásárlás közepén, sőt: nyaraláskor is előfordul, hogy riasztanak minket.

A gépkocsi zár leggyakoribb problémái apró figyelmetlenségek miatt szoktak bekövetkezni:

  • az autótulajdonos bezárja a kulcsot a kocsiba vagy a csomagtartóba, 
  • esetleg elhagyja vagy ellopják tőle,
  • a pótkulcs vagy a kesztyűtartóban van, vagy egyáltalán nincs is meg sehol,
  • lemerül az akkumulátor, mert nem vette észre az autós az erre utaló jeleket, pl. a lassabban induló motort,
  • egyszerűen elkezd akadni a zár, de a probléma alig észrevehető, nem foglalkoznak vele, ezért végül beleakad, beletörik a kulcs.

Ilyen bárkivel előfordulhat – de ha már megtörtént a baj, mentsd a menthetőt! A zár profi szintű nyitása nem fog menni DIY módszerekkel és az otthoni szerszámkészlet darabjaival, azt is elmondjuk, miért nem!

0620/575-1595

Inkább telefonálj profiknak!

Az autók zárja – és minden zár – egy elég érzékeny, precíz, kifejezetten a lopásbiztonságra kifejlesztetett műszer. Ennek következtében egyszerűbb szerszámokkal a nyitás egyáltalán nem megy „csak úgy”, hiszen akkor még a jelenleginél is több lenne az autólopás. Ráadásul, a legtöbb „otthoni barkács praktika” csak a normál záras kocsikat célozza – pedig létezik úgynevezett reteszes zár is, ahol a nyitás nagyságrendekkel bonyolultabb.

 

Hogy néz ki egy normál zár nyitása, és hogyan egy reteszes zár esetén?

 

Normál zárral a régebbi gépkocsi modellek vagy pl. a Suzukik lettek felszerelve. Itt egy légpárnával enyhén, az ajtó épségére nagyon odafigyelve, kifeszítjük a vezetőoldali ajtót, majd egy speciális eszközzel benyúlva, belülről történik a zár nyitása.

A legtöbbször német márkák közül kikerülő, reteszzáras kocsik lényege, hogy a feszegetés esetükben eredménytelen: a kocsi nyitása kizárólag a záron keresztül valósítható meg, értelemszerűen annak saját kulcsával. A nyitáshoz mi dekódolót használunk, ezzel „imitálva” a kocsi saját kulcsát.

 

A lemerült akkumulátor és a zár nyitásának problémái…

 

Ha az akku lemerül, az autó elektronikája megjegyzi a bezárt állapotot. Innentől tehát a kocsi makacsan nem nyílik, és szakértői megoldást kell keresni… Amellett, hogy minden eszközzel rendelkezünk, amely a kocsid zárnyitásához szükséges, szervizautónkban úgynevezett mobil bikázó készülék is található. Ezt akkor is tudjuk használni, ha nagyon nehezen megközelíthető helyen parkolsz, és például egy másik kocsi nem tudna odaállni, hogy segítséget nyújtson.

Az sem jelent számunkra akadályt, ha nemcsak az akkud merült le, de az autó még Pajzs-védelemmel is rendelkezik: tudjuk a megoldást, ráadásul olcsóbban, mint a Pajzs szakszerviz.

Ha a lemerült akkut bebikáztuk, a kocsi nyitható, de a távirányító elvesztette a zár kódját, ezt is újraprogramozzuk neked.

Ha nagyobb a baj a zárral – vagyis a nyitás nem elég

Előfordulhat, hogy a zár javításra vagy akár cserére szorul. Az autózárak hiába masszív szerkezetek, sajnos örök életük nekik sincs, így ez benne van a pakliban! Mi komplett zárszervizként funkcionálunk, így ha súlyosabb a baj, akkor is tudunk segíteni, csak telefonálj!

0620/575-1595