Nem nyílik az autó ajtaja? Tippek, amiket biztosan nem próbáltál még!

 

Bármikor is történik, az biztos, hogy a legrosszabbkor nem nyílik az autó ajtaja, amikor a legjobban sietnél, amikor a legnagyobb szükség volna a járgányodra. Némely esetben teljesen világos, mi a baj, hiszen látod, ahogy beletörik a kulcs, máskor pedig az ok „rejtve van”, például, amikor lemerült az akkumulátor.

 

Ha lemerült akku miatt nem nyílik az autó ajtaja

 

Alapvetően vannak arra utaló jelek, hogy gyengül az akku, például tipikusan ilyen, hogy nehezebben indul az autó. Egyes típusok ráadásul jelzik is, ha baj van, így mindenképp érdemes odafigyelni! Reteszes autózáraknál a lemerült akku azért is problémát jelent, hiszen itt az elektronika az utolsó, lezárt állapotot jegyezte meg, és „úgy marad”. Innentől csak működő akkumulátorral és a saját kulcsával nyitható – egyébként nem. Legalábbis amatőr megoldásokkal semmiképp.

 

Ha beletörik a kulcs a zárba

 

Ez is tipikus probléma, hiszen hiába vannak az autókulcsok masszív, strapabíró anyagból, sajnos ez nem jelenti azt, hogy örökéletűek! Akárcsak a zárak: a zár is eltörhet, vagy egy-egy esetben, eltömődhet, ami akadályozza a kulcs mozgását, te pedig csak annyit észlelsz: nem nyílik az autó ajtaja.

Ilyenkor kezdenek el sokan szuperhőst játszani, megoldásokat keresni…

De a házi megoldások roppant veszélyesek lehetnek. Ha nem nyílik az autó, arra nem az a válasz, hogy betöröd az ablakot! És nem is a különféle internetes sufnituning praktikák. Ezek általában nem működnek, reteszes zárak esetén pláne nem, viszont jelentős pluszkiadásokhoz és károkhoz vezethet, ha megpróbálkozol velük…

  • kárt tehetsz magában a zárban,
  • hiba keletkezhet a fényezésben,
  • megkarcolódhat az ablaküveg is.

Trélerrel elvitetni sincs értelme pusztán azért, mert nem nyílik az ajtó, hiszen lehet, hogy a szervizben egyáltalán nem értenek a zárakhoz, de a te napod – és még több másik, amíg szerelik – már mindenképp a süllyesztőbe került.

 

Ezt tedd, ha nem nyílik az autó ajtaja!

 

Hívj minket telefonon, és már indulunk is a helyszínre! Budapesten 60 percen belül érkezünk ki. Neked ekkor igazolnod kell, hogy az autó a tiéd, mi pedig már neki is állunk a munkának speciális felszereléseink segítségével. Munkatársaink 100%-ig feddhetetlen előéletű, megbízható szakemberek, akik kizárólag etikus célokból nyitnak ki autókat.

Amennyiben vidéken vagy, akkor se habozz telefonálni, hiszen oda is meg tudjuk oldani a kiszállást! Dolgoznak partnereink Budapesten kívül, illetve egyes helyszínekre elindulunk innen is.

0620/575-1595

Ha velünk nyittatod ki az autódat, egyáltalán nem kell attól tartanod, hogy felesleges kárt teszünk benne. Munkánkra minden esetben garanciát vállalunk: ha mégis olyan hiba keletkezne az autódban, amely nem lenne a munka velejárója, vállaljuk a javítás költségeit.

Amennyiben nemcsak azért nem nyílik az autó ajtaja, mert lemerült az akku, vagy beletört a kulcs, hanem súlyos, nehezebben orvosolható a probléma, az autózár szervizelését is tudjuk vállalni, illetve a távirányító újrakódolását, vagy szükség esetén a zár cseréjét is.

Nem éri meg otthoni módszerekkel próbálkozni, hiszen ha minket hívsz, nagyjából másfél óra múlva már pontosan ott folytathatod a napod, ahol abbahagytad!

0620/575-1595