Kocsiba zárt autókulcs: mi a leggyorsabb megoldás?

 

Te kint, szuper, de  a kocsiba zárt autókulcs meg bent a táskád mellett az ülésen: kellemetlen helyzet, ugye? Egy rossz mozdulat, és már meg is van a baj, természetesen, mint minden ilyen esetben, most is a legrosszabbkor.

Az sem egyszerű történet, amikor a bezárt autókulcs a kocsiban nem is jól látható helyen, hanem a csomagtartóban pihen, és hosszú perceket, órákat szánsz rá, hogy keresed, mire rájössz a turpisságra.

Mi a megoldás ilyenkor?

Kocsiba zárt autókulcs nem ritka eset.

Szinte minden autóssal megesik élete során. Inkább az jelenti a problémát, hogy a pótkulcs rendszerint vagy egészen máshol van, vagy nincs is meg egyáltalán. Ha az ülésen vagy a gyújtáskapcsolóban maradt, akkor pedig – nyilván – senki nem akarja otthagyni a kocsiját őrizetlenül, hogy otthon a fiókok és dobozok mélyén pótkulcs után kutasson.

Hogy megelőzd a kocsiba bezárt autókulcs problémát…

Ha nem azért olvasod ezt a cikket, mert épp megesett veled ez a kellemetlenség, hanem tartasz tőle, „mi lenne, ha megtörténne”, akkor érdemes figyelni a megelőzésre! A gond elkerülésének ugyanis ez az első lépése.

Mindenképp másoltass egy pótkulcsot, amit nem látható, de biztos helyen tárolsz. (Sokan felejtik el, hova is rakták, és lomtalanításkor, költözéskor kerül csak elő. Akár már a többedik autócsere után…) Annak, akivel együtt élsz, jelezd ezt. Így nem neked kell a pótkulcs után szaladni, ha idegeiden táncol a kocsiba bezárt autókulcs, hanem a helyszínre tudja vinni neked a párod / lakótársad / rokonod stb.

A másik fontos teendő pedig, hogy mentsd el a számunkat.

0620/575-1595

Így azonnal tudsz cselekedni. Budapesten 60 percen belül kiérkezünk, és segítünk rajtad; úgy, hogy roncsolás, felesleges károkozás nélkül nyitjuk ki a zárat. Ha pedig nincs komolyabb gond, csak egy kocsiba bezárt autókulcs, akkor utána kapásból gurulhatsz is tovább, nem megy tönkre a napod.

Bezárt autókulcs kocsiba: tippek, hogyan szúrd el még jobban az amúgy sem rózsás helyzetet

Ez volt tehát a legjobb megoldás, ami leírtunk.

Sajnos, sokan döntenek ezzel szemben úgy, hogy nemcsak a napjukat, hanem még pár autós hetüket is lehúzzák a rolón egy magán-akcióval. 

Mit ajánlanak autónyitásra a neten, amit jobb nem követni?

  • WC-pumpát,
  • spárgát,
  • csavarhúzót,
  • cipőfűzőt…

És természetesen, népszerű még az ablak betörése bármilyen rendelkezésre álló eszközzel is. No meg, a trélerrel való elvitetés.

Nézzük meg, mi történik másképp ebben az esetben…

Ha magad esel neki, jó esetben csak nem nyílik ki a zár. Rosszabb esetben, kárt teszel a fényezésben. Még rosszabb esetben, olyan károkat okozol az autóban és / vagy a zárban, amelynek javíttatási költségei az eget verik majd, te meg mászkálhatsz kölcsönautóval. Vagyis nemcsak a napod nem tudod ott folytatni egy kocsiba bezárt autókulcs miatt, hanem a következő heteidre is súlyos befolyással lesz az incidens.

Mentsd el a számunkat most, és hívj, ha gond van! Amint látod, ezzel jobban jársz.

0620/575-1595