Biztonságos autó bikázás, hogyan állj neki?

 

Miért fontos kihangsúlyozni, hogy milyen a biztonságos autó bikázás,  és hogy hogyan kell szakszerűen elvégezni? Nem indul az autó, esetleg eleve nem is nyitható: kellemetlen helyzet, de úgy fest, lemerült az autó akku. Mit tegyél ilyenkor? 

A legfontosabb, hogy tisztában legyél vele: a bikázás nem veszélytelen. Ha random leszólítasz embereket, hogy segítsenek neked, akkor azzal is tisztában kell lenned, hogy megfelelő tudás nélkül akár a téged segítő autós akkuja is rámehet az akcióra.

 

Hol parkolsz? Nagyon nem mindegy a bikázás szempontjából

 

Ha egy másik autóst kérsz meg rá, hogy segítsen neked az autó bikázásban, akkor számolnod kell arra, hogy annak a kocsinak a tiéd „közelébe kell férkőznie.” Sajnos, tudjuk jól, hogy ez nem mindig egyszerű, és ha nem megfelelő helyen állsz, a megoldás is nagyjából bukó.

Akkor viszont, ha jól hozzáférhető helyen parkolsz, és még segíteni is megállnak neked, kiemelten kell figyelned a polaritásokra! Itt ugyanis a másik akkut is tönkre lehet tenni, ha nem vagy körültekintő, sőt, konkrétan balesetveszélyes is…

  • A bikázást VÉGZŐ kocsi akkujának POZITÍV sarujára kerüljön a PIROS „+” jelű csipesz.
  • Ennek a PIROS kábelnek a másik vége a BIKÁZANDÓ autó akku pozitív sarujára kerül.
  • A bikázást VÉGZŐ kocsi akkujának negatív sarujára kerüljön a FEKETE „-” jelű csipesz.
  • A FEKETE kábel másik vége a BIKÁZANDÓ kocsi motorblokkjának fém részére kerül.

Biztonságos autó bikázás, hogyan és miként?

 

Amellett, hogy autó ajtónyitással és autó zárszervizeléssel foglalkozunk, természetesen az akku bikázásában is tudunk segíteni, amennyiben lemerült. Akár kombináltan autózár nyitással, akár önállóan csak ebben is segítséget tudunk nyújtani.

Például, a lemerült akku miatt előfordulhat, hogy…

Ajtót nyitunk, távirányítót kódolunk újra vagy akár cserélünk is, ha kell.

0620/575-1595

Szervizautónkban a nagyjából 200 féle eszköz és szerszám mellett, amelyekre a kocsik kinyitásához szükség lehet, van egy úgynevezett mobil bikázó készülékünk is. Ezt a kézben hordozható, kisebb méretű eszközt kimondottan az autó gyorsindítására fejlesztették ki.

A mobil bikázóval, méretének köszönhetően, egyáltalán nem lényeges, milyen helyen parkolsz, hiszen a mi autónkra nincs szükség a bikázás elvégzéséhez!

A gyorsindítás után fontos, hogy tegyél meg az autóval egy legalább 20 km-es távot. Így elkerülheted, hogy az autó ismételten lefulladjon.

 

Milyen jelekre figyelj, amelyek arra utalhatnak, hogy az akku lemerülő félben van?

 

  • a kor: 4-5 év után érdemes fontolóra venni egy akku cserét;
  • sokkal tovább tart, mire az autó beindul – ez nagyjából biztos jele annak, hogy az akku már nincsen csúcsformában;
  • a régi akku + a hozzá csatlakozó elemek korrodálódása együtt nem jelentenek jót. Mi elvégezzük az autó bikázást, de hogy hogyan legyen tovább a sorsa, azt gondold át! Ilyenkor azért javasolt már a csere.

Telefonálj nekünk:

Budapesten 60 percen belül a helyszínen vagyunk, végül pedig bankkártyával is fizethetsz az autó ajtónyitásért, és / vagy akku bikázásért!

0620/575-1595