Ajtót nyitok, zárat szerelek-sőt még a helyszínre is kimegyek 🙂

 

Nagyon kevés igazán jó autózár nyitással foglalkozó szakember van, hiszen ez speciális felszerelést, szervizautót és nem éppen hétköznapi tudást igényel. Ajtót nyitok teljesen legálisan, etikusan akkor, ha bármilyen ok miatt nem nyílik az autózár, és lehetőleg azonnali megoldást keresel.

 

Milyen esetekben lehet szükség a munkámra – vagyis a professzionális autó zárnyitásra?

 

Indulok, és ajtót nyitok, ha…

A legjobbakkal is megesik, hogy nagyon sietnek, és egy hirtelen mozdulattal már bent is maradt a gyújtáskapcsolóban a kulcs, vagy épp az ülésen pihen. Sőt! Nem ritka a csomagtartóba bezárt slusszkulcs sem. Ez az autótulajdonosok számára különösen nehezített terep akkor, ha belülről nem érhető el a csomagtartó.

Bármely szerettünk, legyen az ember, vagy az ember legjobb barátja, komoly aggodalmat tud bennünk ébreszteni, ha bezáródik az autóba. Ilyenkor különösen fontos, hogy nemcsak szakszerűen, hanem gyorsan is nyitok ajtót – ráadásul a zárnyitás során különösen figyelek, hogy (például hangos mozdulattal) ne ijesszek rá a bent tartózkodó családtagodra.

  • Elhagytad a kocsikulcsot – esetleg elveszett vagy ellopták.

Ajtót nyitok abban az esetben is, ha nincs meg a kocsikulcs. Az emberek nagy részének vagy egyáltalán nincs pótkulcsa a kocsijához, vagy olyan helyen van, amelyre nem emlékszik – esetleg épp az autó kesztyűtartójában tartja.

Ha normál autózárral rendelkező (régebbi típusú) autód van, akkor egy légpárna segítségével minimálisan, károkozás nélkül kifeszítem az ajtót, majd a zárat így nyitom tovább a megfelelő eszközzel.

Reteszes autózáraknál nehezebb a helyzet, hiszen ezek csak az autó saját kulcsával nyithatók. Az elektronika megjegyzi az utolsó, zárt állapotot, tehát a kifeszítés módszer egyáltalán nem működik. Olyan eszközre van szükség, amely képes imitálni az autó saját kulcsát.

  • Beletört az autózárba a kulcs / eltört a zár: ajtót nyitok akkor is, ha ilyen helyzetbe kerültél!

Bár elég strapabíró anyagból készülnek az autókulcsok és –zárak, sajnos mégis előfordulhat, hogy elhasználódnak. Ilyenkor mind a kulcs, mind a zár eltörhet, tönkremehet. Az ajtó kinyitása mellett ilyenkor a kulcs pótlása is fontos, illetve, szükséges lehet az autózár cseréje is. Én ebben is tudok segíteni neked, nem kell hozzá külön szakembert keresned!

  • Autó ajtónyitás lemerült akkumulátor mellett

Nem működik a központi zár? Nem nyitja a kocsit a távirányító? Ha semmi különösebb oka nincs annak, hogy nem tudod kinyitni az autót, nincs gond se a kulccsal, sem pedig a zárral, akkor valószínű, hogy lemerült az akku. Erre előzetes jelek – nehezebb indítás például – utalhattak már korábban is, illetve számos autó jelzi is, ha fárad az akkumulátora. Amellett, hogy ez esetben is ajtót nyitok, természetesen a kocsi bebikázásában is segítek, és annyi töltést is adok rá, hogy hazagurulj vele. (Ha nem otthon ér a balszerencse.)

Csak egy hívás, és ajtót nyitok! 

Bármely autózár probléma merült is fel, semmiképp se próbálkozz otthoni megoldásokkal, mert ezek veszélyesek, költségesek és egyáltalán nem is működnek. Az autóablak betörése nélkül is van mód a zárnyitásra – és végül sokkal olcsóbban úszod meg…

0620/575-1595